top.shtml
                                             
Logo
      

meny.shtml Tilbake til startsida
Islandshestsenter
Feriesenter
Kurssenter
Klatresenter
Selskapslokale
Kennel
Garden
Kart
Om oss
Aktivitetsoversikt
Påmelding

Kontakt oss

Postadresse:
Espedalsvegen 174
Fossanmoen
4110 Forsand
Norge

Telefon:
90986637

Mail:
fossanmoen at fossanmoen.no                  

Velg annan hingst:  Hjörvar frá Ketilsstöðum  Gyllir frá Bræðratungu

Þjarkur frá Kjarri
Blandt de beste både for eksteriør og rideegenskaper!

Tjarkur og Torstein

Tjarkur og Einar

Tjarkur.jpg (11123 bytes)
Sjå VIDEO         Bilder av avkom nederst på siden        Informasjon fra WORLDFENGUR

Vi er kjempefornøyde og vil gratulere alle som har Þjarkur avkom med fantastisk "eksamensresultat" for Þjarkur. Første avkom vist i Norge Þengill fra Fossan fikk som 4-åring hele 8,02 for eksteriør, 7,96 for rideegenskaper og 7,98 samla! Þengill er av første årgang Þjarkuravkom i Norge....

Samtidig fikk en annen Þjarkursønn i Sverige, palominofarga Steggur fra Halakoti 8,09 for eksteriør, 8,35 for rideegenskaper og 8,25 samla.  Du kan lese mer og se bilder av  Steggur her

Tibakemeldingene fra eiere av Þjarkuravkom etter første vinter med temming og trening er bare positive. Avkommene sies å ha et fantastisk lynne, har lett for gangartene er samarbeidsvillige og positive. De aller fleste er 5-gjengere som skiller veldig godt mellom gangartene og har lett for trav og tølt. De har godt eksteriør og har natulig lett for å gå i flott form.

Det er en fornøyelse å eie Þjarkur!   Velkommen til å bruke han for å skaffe deg en framtidshest!

HISTORIE

Þjarkur frá Kjarri er født i 1995 hos Helgi Eggertsson på Kjarri vest for Selfoss på Island. Han fekk 1.premie med 9 for tölt allerede som 5 åring, og er vist 3 gonger seinare og har fått 9,5 for tölt kvar gong. Dommerane har begrunna töltkarakteren med flg.: Godt tempo God takt Høy aksjon Store bevegelser Myk. Han er stor og flott og har heile 8,29 for eksteriør. Den beste dommen har han frå Landsmót 2002 kor han fekk 8,29 for eksteriør, 8,40 for rideegenskaper og 8,36 samla! Då var det Einar Öder Magnusson som viste han. Þjarkur er 4-gjenger. På Landsmót i 2004 vart han nr 9 i B-flokk. To gonger har han fått 9,5 for høver, men fekk "bare" 8,5 for høver når han fekk den beste dommen.
Þjarkur er etter Þokki frá Garði som har ærespremie for avkom. F.f er Hrafn frá Holtsmúla som også har ærespremie for avkom er er ein av Islands mest populære hingstar nokonsinne. Mor er Þruma frá Selfossi som har 1. premie og heile 7 avkom med 1. premie. Þruma er etter Hylur frá Kirkjubæ som igjen er etter Þáttur frá Kirkjubær, ein svært berømt hingst frå tidlegare tider.
 
Desse karakterane utgjer dommen hans: Hode: 8,0 Hals/manke/skulder: 8,5 Rygg og kryss: 8,5 Proporsjoner: 8,5 Beinkvalitet 8,0 Beinstilling: 7,5 Høver: 8,5 Man og hale: 8,0 Tölt: 9,5 Trav: 8,5 Pass: 5,0 Galopp: 8,5 Vilje og Gemytt: 9,0 Form under rytter: 9,0 Skritt: 8,0 Sakte tölt 8,5 og Sakte galopp: 8,0  (Han har tidlegare også hatt 6,0 for pass og 9,0 for sakte tölt)

Avlsverdi 2009: 113


PRISER OG BETALINGSBETINGELSER

Er du intressert i å bruke Þjarkur frá Kjarri er det bare å ta kontakt. Tlf 90986637 eller Epost fossanmoen@fossanmoen.no

Vi er behjelpeleg med organisering av transport av hopper. Vi har tett oppfølging av vetrinær og også i fjor blei alle hopper som ikkje hadde spesielle problem drektige.

Prisen for bedekning med Þjarkur er 4000,- + mva ved bedekning + 4000,- + mva ved levande født føll.
Beiteavgift er innkludert inntil hoppa er konstatert drektig, dog max 3 mnd.

Her er noen bilder av norskfødte avkom:


StelpaLóaNóiSiriusNóiSiriusBleikurHekla